Kjappiser

Kjappiser: vikingkrigere, hjernekirurgi og alternativ behandling

For første gang har det blitt funnet genetiske bevis på at også kvinner var krigere under vikingtiden. Dette blir bekreftet av DNA-analyser av levninger fra en vikinggrav i Sverige. Gjenstander i graven viser at hun hadde høy rang, og sannsynligvis ledet tropper i krig.

Lyst til å lære deg hjernekirurgi til kveldsmaten? Ta på deg VR-headsettet og se denne spesiallagede videoen, filmet for medisinstudenter.

BBCs serie 100 Women tar i år for seg blant annet sexisme i arbeidslivet. I en av artiklene snakker en administrerende direktør i Silicon Valley ut om hennes frustrasjoner rundt det å ikke bli tatt seriøst.

Alternative behandlere har fremdeles ikke lov til å hevde at behandlingen har medisinsk effekt. Forbrukerombudet varsler ny gjennomgangsrunde for å rydde opp.

Lege Kaveh Rashidi kommer med et kraftig tilsvar til en alternativ behandler som ga “helseråd” til en livstruende syk pasient.

Dersom du trenger litt vakre bilder i hverdagen, her er årets vinnere av Wellcome scientific image award.

Previous post

Kjappiser: solformørkelse, ISS og genredigering

Next post

This is the most recent story.

Julie

Julie

Julie har doktorgrad i biokjemi, og forsker på antibiotikaresistens. Hun er for øyeblikket utplassert i Leeds, men tar likevel noen ganger turen til skeptikere på puben i Oslo, både for ølen og for å gjenvinne troen på menneskeheten etter for mye lesing av VGs kommentarfelt.

No Comment

Leave a reply