Kjappiser

Kjappiser: solformørkelse, ISS og genredigering

  • Lyst til å planlegge solformørkelsesferie? Her et interaktivt kart som viser deg solformørkelser de neste 1000 årene.
  • Endelig er Google Street View kommet seg opp i den internasjonale romstasjonen. Utforsk her.
  • Faktisk.no, et samarbeid mellom Dagbladet, VG og NRK, startet kampen mot falske nyheter i starten av juli. Nettsiden har fått både ros og kritikk – det er et godt initiativ, men noen ganger blir en sak kanskje litt for kompleks for å merke den med “riktig” eller “galt”.
  • Forskere i USA har nå gjennomført vellykket genredigering (CRISPR) av et menneske-embryo, og har dermed tatt et steg videre fra forsøkene som ble gjort i Kina for et par år siden. Teknologien kan for eksempel “reparere” arvelige genfeil.
  • “Can we be skeptical of feminism?” Hayley Stevens tar opp fortsatte problemer i det mannsdominerte skepsismiljøet.
Previous post

Kjappiser: Starmus, Falske minner og Wow-signalet

Next post

Kjappiser: vikingkrigere, hjernekirurgi og alternativ behandling

Julie

Julie

Julie har doktorgrad i biokjemi, og forsker på antibiotikaresistens. Hun er for øyeblikket utplassert i Leeds, men tar likevel noen ganger turen til skeptikere på puben i Oslo, både for ølen og for å gjenvinne troen på menneskeheten etter for mye lesing av VGs kommentarfelt.

No Comment

Leave a reply