Kjappiser

Kjappiser: Starmus, Falske minner og Wow-signalet

Dette er en flott uke for astronomi og astrofysikk. Eller en “strålende” uke hvis det er lov til å prøve seg på dårlige ordspill mens man skriver om verdensrommet.

  • Det er ikke nytt at man kan lage falske minner, men hvor lett det er og hvor ekte det kan føles er noe man finner ut stadig mer om. Et av de mest kjente kollektive falske minnene er Clint Eastwood sitt sigarettriks fra Letterman show.
    Hvis du er nysgjerrig på en mulig forklaring på Shazam fra artikkelen over så finnes det en her.
  • I 1977 studerte en gruppe astrofysikere radiosendinger fra et observatorium i Ohio. En dag kom det inn et signal på 72 sekunder som var så sterkt at en av forskerne bare skrev “WOW!” ved siden av det. Siden da har mange forskere prøvd å finne forklaringen på signalet. Endelig har man et godt svar, signalet kommer sannsynligvis fra en komet.
  • Neste uke begynner STARMUS-festivalen som for første gang er i Norge. Dette er en internasjonal festival som feirer astronomi, musikk, kunst og vitenskap
Previous post

Kjappiser: 200-lapper, p-pilledebatt og kjønnsbias i forskning og arbeidsliv

Next post

Kjappiser: solformørkelse, ISS og genredigering

Carina Marie Rose

Carina Marie Rose

Carina er 25 år og studerer biologi ved UiO. Hun har to barn og bor med barn og samboer i Oslo
Hun har to kjempesnegler i terrarium og en hetterotte i bur som hun er skikkelig allergisk mot.
Hun er opptatt av vitenskap og skeptisisme, men elsker Harry Potter såpass høyt at hun fortsatt venter på et brev om opptak til Galtvort.
Carinas største drøm er å ha en elefant, helst afrikansk.

No Comment

Leave a reply