EventerSamfunnSkepsis

Et utvalg skeptiske konferanser i 2017

Vurderer du å dra på en kritisk-tenkning-konferanse, men er usikker på hvilken som passer deg? Her er et utvalg konferanser i Europa og Nord-Amerika:

17th European Skeptics Congress

Den første Europeiske skeptikerkongressen ble avholdt i 1989, og i år finner den sted i Wroclaw, Polen. James Randi tar turen, det gjør også Susan Blackmore, Susan Gerbic og mange andre. Noen av temaene er skeptisk psykologi, GMO, utdanning og eksorsisme. I år vil også medlemmer av alternativbevegelsen invitert, for å åpne for kommunikasjon.

22-24. september 2017. 100-200 Euro. Fly direkte til Wroclaw fra Torp.

Question, Explore, Discover Manchester

Den nærmeste store konferansen for nordmenn er QED Manchester (med unntak av Rationalist International Conference Helsinki som foregår akkurat nå). QED skilter med foredragsholderne Simon Singh, Helen Czerski, David Gorski, Emma McClure, Caroline Rance, Phil Scraton and Kavin Senapathy.

14-15. oktober 2017. 75-159 pund. Fly direkte til Manchester fra Bergen, Stavanger eller Oslo.

Denkfest

Denkfest betyr ganske enkelt Tenkefest, og er en kritisk-tenkning konferanse avholdt i Zürich, Sveits hvert tredje år. Konferansen er kanskje mer fokusert på forskning enn de andre, og har for det meste forskere på podiet – i år med unntak av den britiske komikeren og aktivisten Kate Smurthwaite.

2-5. november 2017. 70-180 sveitsiske Franc. Fly direkte til Zürich fra Oslo.

Skepticon 10

Det er mange store skeptisisme-konferanser i USA og Canada, den største er Skepticon. Denne konferansen holdes årlig i Springfield, Missouri, USA. Dessverre blir ikke programmet sluppet før om noen måneder, men følg med for store navn.

10-12. november 2017. Gratis, men er avhengig av donasjoner.

NECSS

NECSS (Northeast Conference of Science and Skepticism) er en skeptikerkonferanse i New York City. Talere i år inkluderer James Randi, George Hrab, Leighann Lord, Richard Saunders, Harriet Hall og mange flere – samt crewet fra the Skeptic’s Guide to the Universe: Steve Novella, Cara Santa Maria, Jay Novella, Bob Novella og Evan Burnstein.

29. juni – 2. juli 2017. 55-250 dollar.

STARMUS IV

Litt på siden, siden det er en festival og ikke en konferanse, kommer Starmus. Dette er en internasjonal vitenskap-, kunst- og musikkfestival som i år blir avholdt i Trondheim. Festivalen skryter av 11 Nobelprisvinnere, 10 astronauter, 46 vitenskapsstjerner og diverse artister. For eksempel: Stephen Hawkins, Buzz Aldrin, Emmanuelle Charpentier, Larry King, Brian Cox og Ane Brun.

18-23. Juni 2017. 3200-5000 kr.

 

Feature-bildet er fra NASAs Chandra X-ray observatory

Previous post

Ulv er symbolsak

Next post

Kjappiser: 200-lapper, p-pilledebatt og kjønnsbias i forskning og arbeidsliv

Julie

Julie

Julie har doktorgrad i biokjemi, og forsker på antibiotikaresistens. Hun er for øyeblikket utplassert i Leeds, men tar likevel noen ganger turen til skeptikere på puben i Oslo, både for ølen og for å gjenvinne troen på menneskeheten etter for mye lesing av VGs kommentarfelt.

No Comment

Leave a reply