EventerSamfunn

Kom på folkemøte om europeisk romvirksomhet 10. september

Samfunnsengasjerte kvinner søkes!

Lørdag 10. september — det er altså en uke til — holder den europeiske romorganisasjonen, ESA, sine første folkemøter, i alle sine medlemsland. I Norge vil folkemøtet foregå i lokalene til Norsk romsenter på Skøyen i Oslo. Jeg oppdaget noe så sjeldent som noen ledige timer i kalenderen og meldte meg på.

Egentlig var fristen for å registrere seg til møtet gått ut for et par dager siden, men nå fikk jeg en epost fra romsenteret hvor de påpeker at det er en god del færre kvinner påmeldt enn menn, og at de kunne ønske seg en mer representativ gjeng tilstede. Vi skal tross alt representere folk flest i Europa.

Dermed er fristen utvidet til søndag, og jeg råder alle som har lyst til å få et innblikk i, og komme med innspill til, europeisk romvirksomhet om å melde seg på. Det er gratis å delta, du får lunsj og kaffe underveis, og de norske arrangørene dekker reise på billigst mulig måte med offentlig kommunikasjon til og fra den norske debatten for deltagere som bor mer enn 50 km fra møtestedet i Oslo.

Nå er jeg bittelitt romfartsgeek, men det påpekes at man trenger overhodet ikke ha noen forkunnskaper om romfart eller realfag for å være med. Bare din interesse og dine innspill som kan brukes på materialet man får tilsendt på forhånd.

ESA sier følgende på sine sider:

Din deltakelse vil:

  • bidra til ulike perspektiver og ny informasjon for beslutningstagere, basert på innbyggernes visjoner
  • gjøre ESA i stand til bedre å møte de utfordringene og forventningene som offentligheten har, i tillegg til å identifisere saker som kan være kontroversielle, nye eller undervurderte
  • øke gjensidig innsikt mellom innbyggerne og ESA
  • skape en større forståelse for romrelaterte spørsmål, og bygge offentlig tillit til ESAs beslutninger.

Men fremfor alt skal møtene være morsomme og inspirerende! Du vil møte en liten gruppe mennesker som diskuterer fascinerende spørsmål i en vennlig atmosfære.

esafolkemøte2

Se også Ofte stilte spørsmål-siden for å finne svar på andre relevante spørsmål du måtte ha. All informasjon og påmeldingsskjema finnes på http://www.citizensdebate.space/nb_NO/.

Jeg gleder meg. Dette er litt utenom det vanlige når det gjelder arrangementer jeg pleier å dra på. Litt ut av komfortsonen, kanskje, i og med at det forventes at alle kommer med innspill i debatten. Men det hjelper at det er ganske sannsynlig at alle tilstede vil ha et eller annet å komme med, og romfarts-temaet setter ingen kjepper i hjulene for min del, akkurat.

Lenke til Facebook-arrangement

ESA Citizen Debate på Twitter

Previous post

Kjappiser: ferske forskere, mystisk «nytt» språk, og forskningssvada

Next post

Ulv er symbolsak

Kristin C.

Kristin C.

Kristin har gjort det til sin misjon å heie frem nerdenes verdensovertakelse. Hennes vitenskapelige alibi er en mastergrad i astronomi, men hun var slett ikke fullblods-skeptiker idet hun begynte på universitetet. Til daglig holder hun til henholdsvis i Oslo og på internett, hvor hun arrangerer Skeptikere på puben, og er med i podcasten Saltklypa. Blant Kristins danseferdigheter kan nevnes jazzballett, headbanging og nybegynner Lindy Hop. Hun eier to munnharper og en ukulele. Hun er @prokrastinuft og @thatnerdwoman på Twitter, og den personlige bloggen til Kristin heter Prokrastinuft. Hun lover å skrive noe der snart. Imorgen.

No Comment

Leave a reply