Kjappiser

Kjappiser: ferske forskere, mystisk «nytt» språk, og forskningssvada

Forskningsutdanning

For de av oss som har vært i akademia en stund er det ikke nødvendigvis noe nytt at det er vanskelig å få fast jobb. Likevel, postdok-stillinger som skal være et springbrett mellom stipendiat og mulige faste stillinger er ikke alltid det man forventer at de skal være. Altfor ofte brukes både stipendiater og postdoker som billig arbeidskraft. Forskning.no ser nærmere på saken: «Ferske forskere blir brukt som billig arbeidskraft».

Mystisk gresk-arabisk hybridspråk oppdaget

Matematikk er mystiske greier. Det brukes arabiske tall, og hva er greia med alle de greske symbolene? Helt klart at noen som mestrer dette språket har skumle hensikter. «Flight delayed after passenger becomes suspicious of equation».

Svada i media

Lei av at vitenskap misbrukes av mediene for å lage overskrifter? Det er John Oliver også. Se video under.

Forskerforum har også en artikkel om utfordringene med formidling. «Forskingsformidling er svært vanskeleg, men veldig viktig».

Previous post

Kjappiser: mulig ny fysikk, statistikk, plast eller papir, og ny blogg

Next post

Kom på folkemøte om europeisk romvirksomhet 10. september

Veronica

Veronica

Veronica is a PhD candidate in high energy physics at the University of Oslo, Norway. She loves science, and is a total science-fiction nerd. She's a queer feminist, a secular humanist, and of course a skeptic. She spends most of her free time working for one of the major LGBTQ+ organisations in Norway. She is the editor of the Norwegian Skepchick blog, but also writes for some of the other blogs in the network. She can be found on Twitter as @VeronicaInPink.

No Comment

Leave a reply