Kjappiser

Kjappiser: mulig ny fysikk, statistikk, plast eller papir, og ny blogg

Fysikk

I alle dataene fra Large Hadron Collider (LHC) på CERN finnes det en liten hump som stikker ut av bakgrunnsstøyen. Har man funnet spor etter en ny partikkel, eller er det bare en tilfeldig ansamling? Det vet man ikke før man får mer data, men vi er jo definitivt på leting etter ny fysikk. Nature skriver «Who ordered that?»

Statistikk

I en annen artikkel rapporterer Nature at det er mye slephent bruk av statistikk i en del forskning. Faktisk så mye at American Statistical Association sier ifra for første gang i sin 177-årige historie. «Statisticians issue warning over misuse of P values».

Miljø

Er papirposer mer miljøvennlige enn plastposer? Framtiden i våre hender undersøker.

Nytt bloggnettverk

Et nytt bloggnettverk er sprunget ut fra FreeThoughtBlogs. Det har fått navnet The Orbit.

Previous post

Når viruset våkner faller barna i søvn

Next post

Kjappiser: ferske forskere, mystisk «nytt» språk, og forskningssvada

Veronica

Veronica

Veronica is a PhD candidate in high energy physics at the University of Oslo, Norway. She loves science, and is a total science-fiction nerd. She's a queer feminist, a secular humanist, and of course a skeptic. She spends most of her free time working for one of the major LGBTQ+ organisations in Norway. She is the editor of the Norwegian Skepchick blog, but also writes for some of the other blogs in the network. She can be found on Twitter as @VeronicaInPink.

No Comment

Leave a reply