Kjappiser

Kjappiser: Edzard Ernst, helsekost og grammatikk

Først av alt: Edzard Ernst kommer til Oslo og holder foredrag på Skeptikere på puben førstkommende fredag (11.3)! Ernst er verdens første professor i komplementær medisin, og har som mål å gi allmennheten objektiv og pålitelig informasjon om alternativ behandling. Han har dermed hisset på seg endel utøvere, blant annet ved å skrive boken “Trick or Treatment?” sammen med Simon Singh, og nyhetsartikler som for eksempel “Need any more proof that homeopathy is useless? We’ve just got it, so let’s finally end this farce”. Arrangementet blir på Den Gode kafé i Fredensborgveien fra kl 18.

En farlig trend har kommet fram i lyset: noen mennesker dropper livsviktige medisiner til fordel for helsekost – muligens hjulpet av ulovlig markedsføring.

Drama i vitenskapsjournalverdenen: Plos ONE provoserte forskere ved å publisere en artikkel som nevner “The Creator” 3 ganger. Artikkelen er nå trukket tilbake.

Wellcome Trust har kåret de beste vitenskapsbildene for 2016.

“Er det genetiske forskjeller som er årsaken til at det er færre kvinner i naturvitenskap?” Neil deGrasse Tyson svarer på spørsmålet ganske så bra.

Ja, det er fristende, men dette innlegget forteller deg hvorfor det ikke nødvendigvis er en god idé å rette på grammatikken til mennesker med hatefulle meninger.

Til dere som fremdeles ikke allerede har sett den, her er John Olivers fantastiske Trump(Drumpf)-episode.

Featurebilde: Healthy human brain from a young adult, tractography. Credit: Alfred Anwander, MPI-CBS. Wellcome Images http://wellcomeimages.org

Previous post

Kjappiser: Gravitasjonsbølger, og kvinner i koding, medisin og film

Next post

Når viruset våkner faller barna i søvn

Julie

Julie

Julie har doktorgrad i biokjemi, og forsker på antibiotikaresistens. Hun er for øyeblikket utplassert i Leeds, men tar likevel noen ganger turen til skeptikere på puben i Oslo, både for ølen og for å gjenvinne troen på menneskeheten etter for mye lesing av VGs kommentarfelt.

No Comment

Leave a reply