Kjappiser

Kjappiser: Gravitasjonsbølger, og kvinner i koding, medisin og film

Nå som gravitasjonsbølge-bonanzaen har begynt å rose seg blant folk og i mediene, tar vi en liten oppsummering av steder vi kan lese om den store oppdagelsen, hundre år etter Einsteins teori som la grunnlaget for forutsigelsen:

Omvendt kjønnsbias i informatikkfaget? Ny forskning, som tok for seg kode registrert i og godkjent på GitHub, kan tyde på at kode skrevet av kvinner blir i større grad godkjent enn kode skrevet av menn — men kun dersom kvinnene ikke oppga kjønnet sitt (ellers var det motsatt). Artikkelen, som riktignok er en preprintartikkel (enda ikke fagfellevurdert), kan leses her (PDF).

Over til mer ikke-omvendt kjønnsbias, denne gang innen medisin. Denne artikkelen forteller om den potensielt dødelige faren ved vedvarende feildiagnoser og kulturelle oppfatninger innen hjertesykdom.

Avslutningsvis, les dette personlige og fabelaktige essayet som popkultur-skribent (og, disclaimer, min venninne) Grace Duffy har skrevet. Der forteller hun hvor fantastisk viktig det er med aktive, komplekse kvinnelige rollefigurer i film (med Mad Max: Fury Road og Star Wars: The Force Awakens som eksempel). Rollefigurer som beviser at det går an å være sin egen helt. Er så fint! <3

 

Illustrasjonsbilde: Romprinsesse Rey *sukk* via Wookiepedia.

 

 

 

Previous post

Kreftmedisinspetakkelet

Next post

Kjappiser: Edzard Ernst, helsekost og grammatikk

Kristin C.

Kristin C.

Kristin har gjort det til sin misjon å heie frem nerdenes verdensovertakelse. Hennes vitenskapelige alibi er en mastergrad i astronomi, men hun var slett ikke fullblods-skeptiker idet hun begynte på universitetet. Til daglig holder hun til henholdsvis i Oslo og på internett, hvor hun arrangerer Skeptikere på puben, og er med i podcasten Saltklypa. Blant Kristins danseferdigheter kan nevnes jazzballett, headbanging og nybegynner Lindy Hop. Hun eier to munnharper og en ukulele. Hun er @prokrastinuft og @thatnerdwoman på Twitter, og den personlige bloggen til Kristin heter Prokrastinuft. Hun lover å skrive noe der snart. Imorgen.

No Comment

Leave a reply