Kjappiser

Kjappiser: Internett er fullt av løgner og hat

Det vitenskapelige tidsskriftet Journal of Evaluation in Clinical Practice publiserte en studie som viste at det å “kysse på” såret til barn ikke hjelper. Studien viste seg raskt å være rent oppspinn, men var tidsskriftet klar over det? I en kommentar sier redaktørene at det selvfølgelig var en spøk fra deres side også (“the article . . . is very clearly ironic”), men var det egentlig det?

Star Wars -skuespiller Carrie Fisher slår tilbake på netthaterkritikk av hennes utseende. “What I didn’t realise, back when I was this twenty-five-year-old pinup for geeks in that me myself and iconic metal bikini, was that I had signed an invisible contract to stay looking the exact same way for the next thirty to forty years.”

Washington Posts “What was fake on the internet this week” legges ned, av den enkle grunn at de gir opp. Det er for mye å følge med på, for mange troll, for mange intrikate løgner. Vi må heretter klare oss selv, vær ekstra nøye med å sjekke fakta før dere deler eller liker nyheter, folkens.

Bildet er tatt fra den lettere festlige bloggen Waitbutwhy.

Previous post

Kjappiser: Pingviner, supernovaer, raketter og Vitaepro

Next post

Kjappiser: David Bowie, intravenøst bakepulver, romere, Oslo i gamledager og bomber.

Julie

Julie

Julie har doktorgrad i biokjemi, og forsker på antibiotikaresistens. Hun er for øyeblikket utplassert i Leeds, men tar likevel noen ganger turen til skeptikere på puben i Oslo, både for ølen og for å gjenvinne troen på menneskeheten etter for mye lesing av VGs kommentarfelt.

No Comment

Leave a reply