Kjappiser

Kjappiser: David Bowie, intravenøst bakepulver, romere, Oslo i gamledager og bomber.

Litt medisin: To leger og en sykepleier, en av dem ansatt ved Sørlandet sykehus, har brukt fritiden på å gi bakepulver intavenøst til en kreftpasient. Det er akkurat så dust som det høres ut som. (les mer om den oppdiktede sykdommen candidasis her)

Noe teknologi: Nord-Korea har, visstnok, utviklet og prøvesprenkt en hydrogenbombe. Men hva er egentlig en hydrogenbombe, hvordan lager man en, og er det sannsynlig at Nord-Korea har gjort dét? Forskning.no rapporterer.

En dæsj biologi: David Bowie har forlatt oss. Ett av hans mange karakteristiske trekk var øynene, som hadde to ulike farger. Hva skyldtes det? (og en dæsj til: visste du at han har fått en edderkopp oppkalt etter seg?)

Og en klype arkeologi: Oslo for 4-500 år siden så slik ut. Ca.

Ok, litt mer arkeologi. Fordi jeg kan. Romerne er kjent for å ha spredt både sivilisasjon, teknologi og avanserte sanitære forhold. Nå viser det seg at de sanitære forholdene ikke ble noe særlig forbedret for folk flest, og at fremveksten av det romerske imperiet spredte parasitter.

WHAT HAVE THE ROMANS EVER DONE FOR US?

 

Illustrasjonsfoto: fra Life of Brian

 

Previous post

Kjappiser: Internett er fullt av løgner og hat

Next post

Kjappiser: statistikkfisking, oppvarming, planetleting og trilobittprinting

Ingvild

Ingvild

Ingvild er arkeolog. Når hun ikke graver hull i bakken pleier hun sin forkjærlighet for telefonen sin, lister og skjemaer, e-stoffer, steampunk, kverulering, film, single malt whisky, Photoshop, limpistoler, matlaging, rare japanske greier og øl, mens hun lurer på hvor det ble av all fritiden. Hun har svart belte i google, Pinterest og Etsy. Ingvilds kampsaker er alternativ behandling, kostholdsvås og matmyter. En gang lot hun tre McDonalds-hamburgere stå på tre forskjellige steder i leiligheten og mugne, for å bevise at de gjorde nettopp dét.

No Comment

Leave a reply