Kjappiser

Kjappiser: yrker på TV, risiko, flyktninger og kilmaendringer

Teite ting de sier på TV

Nei, det er ikke lupus. Det er aldri lupus. Hvor realistisk er sykehus-TV? Ok, ingen trodde vel det var fryktelig realistisk, men gøy å lese om likevel: «The problem with medical TV shows. A surgeon sets the record straight» Via Wasim Zahid.

Hva er farlig?

En britisk artikkel viser hva som egentlig er farlig i «The things most likely to kill you in one infographic». Hva mennesker frykter mest er sjeldent basert på hva som faktisk utgjør en reell risiko.

Apropos terror. Mange belgiere valgte å respondere til terrortrusselen med katter! Det belgiske turistrådet slengte seg like så godt på bølgen de også.

Flyktningdebatten

Vi har sett en del såkalte «flyktningregnskap» i det siste. Ikke det at det er noe motargument at det koster oss noe i verdens rikeste land, men en gjenganger i disse regnskapene er et dårlig sammenligningsgrunnlag. Hva koster egentlig «folk flest»? «Trusselen fra falske flyktningregnskaper» forsøker å svare på dette.

Klima

Har du sett Selda Ekiz sin video om klimaendringene? Hvis ikke, finner du den her, sammen med en artikkel som går gjennom datagrunnlaget.

Livet blant dyrene er ikke fornøyd med regjeringens innsats: «Sååå… Statsministeren gir opp klimaforliket og skylder på forrige regjering. Det er helt sant at de ikke gjorde nok, men det er verdens dårligste grunn til å fortsette i samme retning.»

Previous post

Hvorfor jeg har et pinnsvin i stua

Next post

Kjappiser: Søvn, roboter, gaver til jul og solceller

Veronica

Veronica

No Comment

Leave a reply