Kjappiser

Kjappiser: Bendel, sola og vaksinedebatt

En av forrige ukes store medisin-saker var mannen som døde av at bendelormen hans fikk kreft. Mer nøyaktig ble kreft-lignende celler fra bendelormen spredt rundt i kroppen til mannen, noe som er svært uvanlig. Cellene utviklet seg til svulster, og siden mannen allerede hadde sterkt svekket immunsystem grunnet HIV-infeksjon, overlevde han ikke.

NASA har lagt ut en time-lapse video av sola i superoppløsning (4K), der man kan se detaljer av overflaten, som solvinder og koronamasse-utbrudd. Og hvis du har for mye plass på harddisken kan du til og med laste ned fullversjonen av videoen på 234 GB.

En debatt om mulig obligatorisk vaksinering ble avholdt i Oslo forrige uke. Panel-deltaker Ingeborg Senneset oppsummerer møtet billedlig.

EMAs (European Medicines Agency) komité for bivirkningsovervåking (PRAC) har gått gjennom bivirkningene til HPV-vaksinen, og fant ingen link mellom den og syndromene POTS og CRPS (kjennetegnes bl.a ved tretthet og kroniske smerter).

Forbrukerteknologi utvikler seg stadig. Snart kan vi være enda mer sammenkoblet med det nye 5G-nettet.

Barbie følger med i tiden og kommer med en oppløftende reklame med unge jenter i rollen som blant annet hjerneforskere og finansarbeidere.

Previous post

Nei, dette er ikke europeiske flyktninger fra andre verdenskrig

Next post

Rosa eksisterer ikke

Julie

Julie

Julie har doktorgrad i biokjemi, og forsker på antibiotikaresistens. Hun er for øyeblikket utplassert i Leeds, men tar likevel noen ganger turen til skeptikere på puben i Oslo, både for ølen og for å gjenvinne troen på menneskeheten etter for mye lesing av VGs kommentarfelt.

No Comment

Leave a reply