Kjappiser

Kjappiser: Uansvarlig journalistikk, intersex-barn og vann på Mars

– Klassisk VG-artikkel om HPV
VGs ekstremt uansvarlige oppslag om HPV-vaksinen får skarp kritikk.

En som gikk hardt ut er journalist og styremedlem i Norsk forening for forskningsjournalister (NFFJ), Atle Abelsen. Han postet et bilde av oppslaget på foreningens Facebook-side og kalte det et skremselsoppslag som viste manglende dømmekraft.

The astonishing village where little girls turn into boys aged 12
Prosessene som skaper fysiske kjønnsforskjeller i kroppene våre er ganske komplekse, og kan ha en lang rekke forskjellige utfall og forløp. I en landsby i den Dominikanske Republikk er en ellers ganske sjelden intersex-variasjon ganske vanlig.

(Selv om dette beskrives som en «disorder», er det ingen automatikk i at intersex-variasjoner er «sykdommer» eller «lidelser». Mange av disse er helt harmløse variasjoner i kjønnsutviklingen.)

Nasa scientists find evidence of flowing water on Mars
NASA har funnet bevis for flytende vann på Mars! De skriver:

The water flows could point Nasa and other space agencies towards the most promising sites to find life on Mars, and to landing spots for future human missions where water can be collected from a natural supply.

Vi som har sett Doctor Who er litt mer skeptiske.

water-on-mars

Photo: Skjermdump fra Doctor Who/BBC One

Previous post

Stjerneklart -- Siste nytt fra verdensrommet

Next post

Kaffesnobberi eller psykologi?

Veronica

Veronica

Veronica is a PhD candidate in high energy physics at the University of Oslo, Norway. She loves science, and is a total science-fiction nerd. She's a queer feminist, a secular humanist, and of course a skeptic. She spends most of her free time working for one of the major LGBTQ+ organisations in Norway. She is the editor of the Norwegian Skepchick blog, but also writes for some of the other blogs in the network. She can be found on Twitter as @VeronicaInPink.

No Comment

Leave a reply