Kjappiser

Kjappiser: Smarte damer, kryp, placebo og is

Tirsdag 13 oktober gikk den internasjonale Ada Lovelace-dagen av stabelen. Dagen feirer kvinners bidrag innen vitenskap, teknologi, ingeniørfag og matte. Arrangørene oppfordrer flere over hele verden til å bli med å markere dagen ved å skrive om inspirerende kvinner, organisere event eller delta på eventene de lister på nettsiden. Godt tips til skoler og annet ti neste år!

Vinteren kommer krypende og med den kommer krypene inn i stua. Ett år kom et hel edderkoppfamilie inn med juletreet, men har du sett hva du kan få i hus med veden om ikke de rette forhåndsreglene følges?!

En artikkel i New Scientist presenterer en studie som skal ha påvist placeboeffekten i videospill. Studien skal ha påvist at dersom spillerne tror de har fått en lukrativ oppdatering vil de få mer ut av spillet og like det bedre. Noen mente til og med at vanskelighetsgraden hadde endret seg. Tror det er mye her som kan diskuteres…

Manuel Linares er fysikkprofessor og mester i å lage iskrem – den skifter farge når man sleiker på den!

Bildet hentet her

Previous post

Kjappiser: Dommedag, smart menskopp, IgNobeler og Nobeler

Next post

Rosinen i fiskepølsa

Nica

Nica

Nica lives in Moss, Norway. She is 31 years old and married to a molecular biologist. She studies history and religion, and her favorite subjects are ancient history and the European witchcraft trials. In here spare time, she likes to play Magic TG, roleplaying games (DnD, WoD…) and board games. Her favorite authors are Neil Gaiman and Poe, and she is currently obsessed with Dr Who. Bit of a gadget freak, loves tools and DIY. Atheist, skeptic, curious, optimistic, mild control freak with a dash of OCD… (Skriver også for Grounded Parents, dette er grunnen til den engelske bioen.)

No Comment

Leave a reply