MediaVitenskap

Stjerneklart — Siste nytt fra verdensrommet

Bokanbefaling! Igår lanserte Spartacus forlag antologien Stjerneklart: Siste nytt fra verdensrommet. Boka er et samarbeidsprosjekt med Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiO, og lanseringen ble arrangert sammen med Realfagsbiblioteket.

Stjerneklart tar for seg alle mulige temaer i absolutt hele universet, bortsett fra den lille prikken vi selv bor på. Det er en samling av de beste tekstene som er publisert de siste årene som omhandler astronomi og romfart, i mange forskjellige medier. Her finner vi avisartikler, essays, blogginnlegg — til og med en sangtekst. Boka inneholder også noen nye tekster skrevet spesielt for anledningen. Forfatterne inkluderer både forskere, journalister, bloggere og generelle astro-entusiaster. (Sistnevnte kategori inkluderer blant annet undertegnede, som var så heldig å få lov til å bidra med en nyskrevet tekst om roboter på Mars.)

Høres dette spennende ut, så har du helt rett! Boka ble dessuten skikkelig fin (den har til og med fått flotte fargebilder). Redaksjonen, ledet av Jostein R. Kristiansen, har gjort et makeløst arbeid, og lanseringen igår var kjempegøy. Stjerneklart er del 2 i en serie bøker kalt Populærvitenskap som angår deg, hvor del 1, utgitt i fjor høst, hadde klima som tema. Sjekk ut Isfritt også!

Dersom du går forbi en bokhandel idag, vis gjerne interesse og spør om de har den inne/kan ta den inn! Og vil du vite litt om hvor bra boka er før du eventuelt kaster alle pengene dine på den, har Aftenposten Viten de par siste ukene publisert to utdrag fra Stjerneklart, ett skrevet av Marianne Moen ved Norsk Romsenter og ett av Anna Kathinka D. Evans fra UiO.

Boka hos Spartacus forlag

Bokas Facebook-side

(Ansvarsfraskrivelse: Jeg tjener overhodet ingenting på å ha reklamert for boka ved å skrive dette blogginnlegget. Det er kun egoet mitt som tjener på den kanskje litt overdrevne stoltheten over å endelig ha utgitt noe, selv om det bare er et par tusen tegn blant et hav av andre. Iiiih! Bok! *stolt*)

Previous post

Kjappiser: Alzheimers, astronauter og hjerneforskning

Next post

Kjappiser: Uansvarlig journalistikk, intersex-barn og vann på Mars

Kristin C.

Kristin C.

Kristin har gjort det til sin misjon å heie frem nerdenes verdensovertakelse. Hennes vitenskapelige alibi er en mastergrad i astronomi, men hun var slett ikke fullblods-skeptiker idet hun begynte på universitetet. Til daglig holder hun til henholdsvis i Oslo og på internett, hvor hun arrangerer Skeptikere på puben, og er med i podcasten Saltklypa. Blant Kristins danseferdigheter kan nevnes jazzballett, headbanging og nybegynner Lindy Hop. Hun eier to munnharper og en ukulele. Hun er @prokrastinuft og @thatnerdwoman på Twitter, og den personlige bloggen til Kristin heter Prokrastinuft. Hun lover å skrive noe der snart. Imorgen.

1 Comment

  1. […] (Krysspostet på Skepchick.no) […]

Leave a reply