Kjappiser

Kjappiser: forskningstudier, nestenkjærlighet og brune plener

Media:
Medias håndtering av nye forskningstudier er som kjent ofte ganske sensasjonspreget. Helsereporter Julia Belluz skriver i Vox om problemet med medias manglende forståelse av forskning i «This is why you shouldn’t believe that exciting new medical study».

Religion:
Hvordan Den Norske Kirke skal forholde seg til ekteskap er igjen et hett tema. Kanskje det er på tide vi skiller stat og kirke på dette området og tar fra religionene vigselsretten? Kjetil B. Alstadheim mener det i en kommentar om «Kirkens nestenkjærlighet».

Satire:
I en satirisk artikkel i The New Yorker kunne vi i sist uke lese at amerikanere begynner å bekymre seg over klimaendringene når problemet kommer til deres egen plen. Kanskje er satirikeren inne på noe? Ting blir plutselig mer alvorlig for oss når det kommer nært. «Poll: Americans Starting to Worry About Climate Change Now That It Affects Their Lawns».

 

Previous post

Kjappiser: slanger, malaria og polio

Next post

Realfag i sekken

Veronica

Veronica

No Comment

Leave a reply