Kjappiser

Kjappiser: kvinnelige superhelter, brystkreftmedisin og nedgang i vaksinemotstand

  • Vaksinedebatten er godt igang igjen, og etter alvorlige utbrudd av meslinger i USA og Tyskland ser det ut til at vaksinemotstanden er på vei tilbake hvertfall i Norge.
  • I kategorien dårlige nyheter finner vi nyere forskning som viser at kreasjonisme er på fremmarsj i Europa. Men foreløpig ikke i Skandinavia?
  • I et brev til DC Comics ba 11 år gamle Rowan Hansen om flere kvinnelige superhelter. Firmaet svarte med å lage en superhelt-tegning av Rowan, og et løfte om mer girl power i tiden fremover.
  • Det lovende brystkreftlegemiddelet Perjeta har blitt godkjent i Europa, men i Norge tar forhandlingene med legemiddelselskapet Roche lang tid. Pasienter og leger fortviler, hvor mye er et menneskeår verdt?
  • Naturopat og “healer” Brian Clement blir nå undersøkt for å ha forårsaket døden til en 11 år gammel kreftsyk jente. Clement skal ha overbevist foreldrene til å ta henne av krefmedisinen til fordel for en vegansk diett med kosttilskudd, noe det ser ut som han har tenkt å fortsette med å anbefale med mindre myndighetene tar grep.

 

Illustrasjon: DC Comics

Previous post

Kjappiser: Hjernen, feilaktige beslutninger, vitenskapsfolk vs. den jevne borger, resistente bakterier, terminologidebatt, skepsis.

Next post

Krystallisering av mine egne forskertårer

Julie

Julie

Julie har doktorgrad i biokjemi, og forsker på antibiotikaresistens. Hun er for øyeblikket utplassert i Leeds, men tar likevel noen ganger turen til skeptikere på puben i Oslo, både for ølen og for å gjenvinne troen på menneskeheten etter for mye lesing av VGs kommentarfelt.

No Comment

Leave a reply