Kjappiser

Kjappiser: Hjernen, feilaktige beslutninger, vitenskapsfolk vs. den jevne borger, resistente bakterier, terminologidebatt, skepsis.

It’s all about the way we think. “Your Brain Is Primed To Reach False Conclusions” artikkelen tar for seg hvorfor (kanskje) det ikke nytter å pepre med faktainformasjon når målet er å endre oppfatninger og atferd.

New Pew Research Center og The American Association for the Advancement of Science (AAAS) har spurt sine medlemmer (vitenskapsfolk) og den jevne borger om deres holdninger til vitenskap og samfunnsaktuelle spørsmål. Forskjellene i oppfatninger i USA, på emner som GMO, klima og evolusjon, er betydelige nok til at de fortjener oppmerksomhet “Public and Scientists’ Views on Science and Society”

Ah- bakterier. Hva skal vi gjøre med alle disse bakteriene- Krig? Usikker fredspakt? Spion operasjoner? Vi står ovenfor en høyst reell utfordring: antibiotika-resistente bakterier. Her er en videosnutt som kan inspirere til å kutte ned forbruket av antibiotika (antibac-produkter, dyreprodukter, medisiner du ikke trenger…)

“Verbal Warming: Labels in the Climate Debate.” Het debatt om terminologi i klimadebatten- “klimaskeptikere,” “de lunkne,” og “klimafornektere.” Det kan se ut som om tilhengere av den vitenskapelige metode i USA har fått nok av falske skeptikere, kjent som fornektere i noen fora, og tar nå tilbake tittelen skeptiker.

Previous post

Siste kvinne inn

Next post

Kjappiser: kvinnelige superhelter, brystkreftmedisin og nedgang i vaksinemotstand

KristinA

KristinA

Kristin er evig nysgjerrig. I akademia har hun snust på mye spennende. Hvem klarer å velge mellom psykologi, statsvitenskap og samfunnsøkonomi? Jobberfaringen er om mulig enda vanskeligere å sette på CVn... Etter et eventyr på tvers av Atlanteren, på leting etter sitt kall i livet utover snowboard, har hun funnet frem til institutt for helseøkonomi, policy og ledelse ved UiO. Hun bor med katten sin Xena og mannen i sitt liv. De overtaler hun stadig til høytlesning av favoritter som Neil Gaiman og H.P. Lovecraft. Noen ting i livet hun ikke kan si nei til er sjokolade, sjakk, og eventyr. Ekstra interessante saker twitrer hun innimellom om fra @KristinAndreaW.

No Comment

Leave a reply