Kjappiser

Kjappiser: Soylent, proteinmanipulasjon og kikhoste

Vi er tilbake etter juleferien med nye kjappiser (og andre innlegg på vei)

  • Aftenposten har fått øynene opp for Soylent og andre pulvermåltider. Helsedirektoratet er skeptiske, og mener at det ikke kan erstatte den helseeffekten du får av variert mat, selv om vi “ikke vet hvordan det beskytter”. Hva tror dere?
  • Spennende forskning publisert i Science: Shen et al har funnet ut mer om et menneskelig protein (Rqc2p) som manipulerer cellenes egen proteinproduksjon. Ved å stoppe produksjonen og sette inn andre aminosyrer kan det sende feillagde proteiner til destruksjon. Slik destruksjon er viktig for å unngå neurodegenerative sykdommer (f.eks Alzheimers og Huntingtons).
  • Over til Nature som har en fin artikkel om unge forskeres tanker om fremtiden.
  • Vaksinefrykten brer om seg også i Norge, og NRK må minne folk om at kikhoste ikke er trivielt.
  • En ny froskeart er funnet som føder ferdigklekkede rumpetroll!

God nyttår!

Previous post

Kjappiser: vaksine"skeptikere", gutte- og jentebøker, Nobelprisen og Greenpeace

Next post

Kjappiser: Gastronomi, astronomi og DYI partikkelfysikk

Julie

Julie

Julie har doktorgrad i biokjemi, og forsker på antibiotikaresistens. Hun er for øyeblikket utplassert i Leeds, men tar likevel noen ganger turen til skeptikere på puben i Oslo, både for ølen og for å gjenvinne troen på menneskeheten etter for mye lesing av VGs kommentarfelt.

No Comment

Leave a reply