Kjappiser

Kjappiser: vaksine”skeptikere”, gutte- og jentebøker, Nobelprisen og Greenpeace

  • NRK har tråkka såpass hardt i salaten at noen der borte trolig har ruccola opp til hårfestet. P1-programmet Her og nå kjørte debatt om HPV-vaksinen, og i balansens navn inviterte de to forskjellige fyrer: en som vet hva han snakker om, og en som virkelig ikke gjør det. Gunnar Tjomlid har som vanlig en tipp topp kommentar, og vår egen Marit har kommentert den igjen på sin blogg Hugs and Science. NRK har i ettertid kommet med en litt daff unnskyldning.
  • Det er snart jul og det handles julegaver som aldri før – særlig til barna. Debatten har rast denne uka om unødvendig kjønnsdeling av ulike typer leker, særlig bøker. Det startet med blogginnlegget 10 dummeste kjønnsdelte bøker (og ja, de er virkelig dumme) som har blitt ivrig delt på sosiale medier og referert i media. Kjør debatt. Heldigvis kommer det flinke folk og mener ting, som for eksempel Agnes Ravatn.
  • Nobelprisen har blitt delt ut. Og joda, May-Britt Moser (som sammen med sin ektemann mottok medisinprisen) hadde en artig kjole. Men media, er det virkelig nødvendig å fokusere så til de grader på kjolen, og så lite på bragden?
  • Greenpeace er noen jævla idioter. Herregud.

Illustrasjonsbilde: wikimedia commons.

Previous post

Kjappiser: Kunnskap, No Gender December, Girls Night, nett-mobbing og dans

Next post

Kjappiser: Soylent, proteinmanipulasjon og kikhoste

Ingvild

Ingvild

Ingvild er arkeolog. Når hun ikke graver hull i bakken pleier hun sin forkjærlighet for telefonen sin, lister og skjemaer, e-stoffer, steampunk, kverulering, film, single malt whisky, Photoshop, limpistoler, matlaging, rare japanske greier og øl, mens hun lurer på hvor det ble av all fritiden. Hun har svart belte i google, Pinterest og Etsy. Ingvilds kampsaker er alternativ behandling, kostholdsvås og matmyter. En gang lot hun tre McDonalds-hamburgere stå på tre forskjellige steder i leiligheten og mugne, for å bevise at de gjorde nettopp dét.

No Comment

Leave a reply