Kjappiser

Kjappiser: Barbie, Higgs, Märtha og Niels

Har dere fått med dere “Barbie: I can be a computer engineer”-boka, som kunne blitt så bra, men som feilet så katastrofalt? Troen på menneskeheten økte nettopp litt, først med de fantastiske 1-stjerners-anmeldelsene på Amazon, deretter da internett bestemte seg for å fikse opp. #FEMINISTHACKERBARBIE

Den vitenskapelige metode ruller videre: Higgs-oppdagelsen fra 2012 er i søkelyset etter at en gjeng forskere har fremlagt en alternativ Higgs-forklaring enn den som Standardmodellen forutsier. Ta det med ro, overskriften fra Universe Today er litt clickbait-overdrevet. Bonus: Lær at det finnes noe som heter Technicolor-teori!

Human-etisk forbunds fylkeslag i Oslo inviterte nylig Niels Chr. Geelmuyden til å holde foredrag, og en del debatt har oppstått i kjølvannet av et arrangement flere har oppfattet som totalt skepsis-fritt. En kommentar i Fri Tanke her. Arrangørene svarer her.

Det var nylig Alternativmesse i Lillestrøm (hurra?), og tilstedeværende prinsesse Märtha Louise og forretningspartner Elisabeth Nordeng ble i den forbindelse intervjuet av komiker Else K. Furuseth. “[D]et er trist at man ikke får lov til å mene det man gjør i et fritt land som Norge,” uttaler Märtha. Dæven. Jeg visste ikke at det ikke var ytringsfrihet i dette landet! D:

Torsdag 27/11 er det skeptikertreff i Oslo. Detaljer her!

Previous post

Vakre og sjarmerende partikler

Next post

Kjappiser: Kunnskap, No Gender December, Girls Night, nett-mobbing og dans

Kristin C.

Kristin C.

Kristin har gjort det til sin misjon å heie frem nerdenes verdensovertakelse. Hennes vitenskapelige alibi er en mastergrad i astronomi, men hun var slett ikke fullblods-skeptiker idet hun begynte på universitetet. Til daglig holder hun til henholdsvis i Oslo og på internett, hvor hun arrangerer Skeptikere på puben, og er med i podcasten Saltklypa. Blant Kristins danseferdigheter kan nevnes jazzballett, headbanging og nybegynner Lindy Hop. Hun eier to munnharper og en ukulele. Hun er @prokrastinuft og @thatnerdwoman på Twitter, og den personlige bloggen til Kristin heter Prokrastinuft. Hun lover å skrive noe der snart. Imorgen.

No Comment

Leave a reply