Kjappiser

Kjappiser: Origami, tenner, teknologi, sol og sjel?

  • Jeg sliter nok med å brette svaner og andre dyr i tynt papir så å begi meg ut på et origami mikroskop er neppe noe jeg skal gjøre. Dersom noen andre derimot føler for å se nærmere på det kan de se på denne artikkelen.
  • Tannleger. Bare ordet får hodet til å snurre, magen til å knyte seg og nattesøvnen til å reise på feie. Nå kan kanskje skrekken mildnes dersom  Reminova Ltd vet Kings College London klarer å gjennomføre sitt prosjekt som skal ta pinen ut av behandlingen og få tennene til å regenerere seg. Krysser fingrene!
  • HP lanserte nylig en ny type datamaskin med kapasiteten til å kalkulere 640 TBs med data på en billionte del av et sekund. Den skal være en dings over alle dingser som samler og knyter dem sammen i et usannsynlig raskt nettverk. Dette vil påvirke alt. Jeg snakker ikke om at buffring på youtube blir historie, men om leger, politi, firma, sikkerhet og alt som er satt opp til å dra nytte av et slikt nettverk vil ha øyeblikkelig tilgang til informasjon fra hele verden.
  • Selv om det nylig snødde her i Tromsø er det sol og sommer de fleste nyter. Studier viser at sola ikke bare er skadelig, men man kan også bli avhengig. Forskning.no hadde i går en liten artikkel på farene ved de deilige, varme strålene.
  • Har du lyst til å jobbe litt med “the mind body problem” i sommer? Lyst til å tjene en million dollar? Det er en ufattelig vanskelig oppgave, men om noen greier det og samtidig kan servere det til Deepak Chopra – alt du behøver å gjøre er å forklare bevistheten…

    Bildet hentet her

 

Previous post

Kjappiser: tillit til eksperter, spekulativ forskning, Twitter-feminisme og varme biler

Next post

Kjappiser: hvordan løpe som en jente, mus i solarium og Ann Druyan

Nica

Nica

Nica lives in Moss, Norway. She is 31 years old and married to a molecular biologist. She studies history and religion, and her favorite subjects are ancient history and the European witchcraft trials. In here spare time, she likes to play Magic TG, roleplaying games (DnD, WoD…) and board games. Her favorite authors are Neil Gaiman and Poe, and she is currently obsessed with Dr Who. Bit of a gadget freak, loves tools and DIY. Atheist, skeptic, curious, optimistic, mild control freak with a dash of OCD… (Skriver også for Grounded Parents, dette er grunnen til den engelske bioen.)

No Comment

Leave a reply