Kjappiser

Kjappiser: “klarsynte”, husarbeid og nanovitenskap

  • Debatten om selverklærte klarsynte blusser opp igjen, denne gang med Michael Winger som hevder han fant en død mann ved hjelp av synskhet. Etter medias relativt ukritiske artikler tar Tjomlid opp saken, sammen med andre kritiske røster.
  • En ny studie fra University of British Columbia viser at døtre av menn som bidrar med husarbeidet har større sjanse til å velge mindre tradisjonelle og bedre betalte karriereveier.
  • Vaksinefrykten fortsetter å skade, en rapport fra CDC viser at meslingraten i USA er høyere enn på 20 år.
  • En norsk forsker vant Kavli-prisen for sin forskning innen nanovitenskap. Ebbesen har vært med på å vise at lyset faktisk kan spre seg gjennom åpninger som er mindre enn dets bølgelengde, i motsetning til tidligere antagelser.

Illustrasjon: Croft et al., “The Second Shift Reflected in the Second Generation: Do Parents’ Gender Roles at Home Predict Children’s Aspirations?” Manuscript under review, Psychological Science 2014.

Previous post

Kjappiser: blekkspruter, krybbedød, planetpising, selfies og Godzilla. Puh.

Next post

Kjappiser: tillit til eksperter, spekulativ forskning, Twitter-feminisme og varme biler

Julie

Julie

Julie har doktorgrad i biokjemi, og forsker på antibiotikaresistens. Hun er for øyeblikket utplassert i Leeds, men tar likevel noen ganger turen til skeptikere på puben i Oslo, både for ølen og for å gjenvinne troen på menneskeheten etter for mye lesing av VGs kommentarfelt.

No Comment

Leave a reply