Kjappiser

Kjappiser: Reservasjonsrett, prøvekaniner, Barbie, spontan liv og Tjomlid.

  • Reservasjonsretten møtte nok motstand til å bli skrinlagt – for nå. Men, med politikere som Høie i gangene på Stortinget kan man ikke legge ned stridsøksa helt enda. Hans kommentarer og uttalelser fra pressekonferansen kan sees og leses her.
  • Nå har de laget hud på et labratorium. Tenk alle mulighetene…  Rettere sagt har de grodd epidermis av stamceller. Dette kan bety mye for lille frøken prøvekanin!
  • Barbie får gjennomgå om dagen. En studie har kommet frem til at Barbie er skadelig for jenters selvbilde og begrenser deres karriere utsikter. Andre er ikke helt enig i dette og mener man legger alt for mye makt inn i en dukke. Ville ikke GI Joe begrenset gutter til å være super soldater i ekstremt god form dersom Barbie gir alle jenter spiseforstyrrelser og “kvinne”-yrker?
  • Hva kom først? Metabolisme eller RNA? Metabolske prosesser som ligger til grunn for livet på jorda har oppstått spontant utenfor cellene. Dette kan gi ny innsikt i hvordan det første livet på jorda ble dannet. Det tyder også på at de komplekse prosessene som trengs for liv kan ha overraskende ydmyke opprinnelse.
  • En takk til Gunnar Tjomlid…igjen! Hans innlegg Så la oss lytte til kvinnene treffer på alle de riktige punktene. Den river opp litt gamle sår, men det er verdt det om man kan få gi “plaster og blåsepå” til de som trenger det og et spark i leggen til de som fortjener det.

Bildet hentet her.

Previous post

Kjappiser: Farlige ateister, blodanalyse, rettssak, solstorm og påsketreff

Next post

Kjappiser: Bloggverdi, Dr. Joe, Quacks, Mai-lektyre, hjelmbruk, å skifte mening

Nica

Nica

Nica lives in Moss, Norway. She is 31 years old and married to a molecular biologist. She studies history and religion, and her favorite subjects are ancient history and the European witchcraft trials. In here spare time, she likes to play Magic TG, roleplaying games (DnD, WoD…) and board games. Her favorite authors are Neil Gaiman and Poe, and she is currently obsessed with Dr Who. Bit of a gadget freak, loves tools and DIY. Atheist, skeptic, curious, optimistic, mild control freak with a dash of OCD… (Skriver også for Grounded Parents, dette er grunnen til den engelske bioen.)

No Comment

Leave a reply