Kjappiser

Kjappiser: Tuberkulose, akupunktur, kosmologi og kompliserte greier

24. mars er verdens tuberkulosedag – vi “feirer” med å dele en artikkel med oppdatering på hvordan det står til på tuberkulosefronten i verden (Hint: ikke sånn kjempe-ålreit).

En leges mislykkede forsvar mot akupunktur – Enda et anbefalt blogginnlegg på Saksynt, med mindre du er mer enig med mange av dem som stikker seg frem i kommentarfeltet der, da …

Kjønn er kompliserte greier – Les og bli opplyst av dette flotte, åpne portrettintervjuet med vår egen Veronica i seneste nummer av Fri Tanke!

Nye, store resultater innen kosmologi – Inflasjonsteorien ser ut til å plutselig ha veldig mye vitenskap bak seg. Stemmer disse resultatene, vanker det nok Nobelpris.

Ovennevnte astro-nytt kan du høre mer om i siste episode av Saltklypa, hvor du blant annet også får høre et intervju med Simon Singh. Dette er jaggu en ordentlig flott episode, altså. (Disclaimer: Undertegnede lager Saltklypa)

Illustrasjonsbilde: Mycobacterium tuberculosis (CDC/Dr. Ray Butler; Janice Carr via Wikimedia commons)

Previous post

Hvordan lage din egen selvlysende katt

Next post

Kjappiser: hulemenn, sterilisering, voldtekt og autisme

Kristin C.

Kristin C.

Kristin har gjort det til sin misjon å heie frem nerdenes verdensovertakelse. Hennes vitenskapelige alibi er en mastergrad i astronomi, men hun var slett ikke fullblods-skeptiker idet hun begynte på universitetet. Til daglig holder hun til henholdsvis i Oslo og på internett, hvor hun arrangerer Skeptikere på puben, og er med i podcasten Saltklypa. Blant Kristins danseferdigheter kan nevnes jazzballett, headbanging og nybegynner Lindy Hop. Hun eier to munnharper og en ukulele. Hun er @prokrastinuft og @thatnerdwoman på Twitter, og den personlige bloggen til Kristin heter Prokrastinuft. Hun lover å skrive noe der snart. Imorgen.

No Comment

Leave a reply