Kjappiser

Kjappiser: Simon Singh, thigh gap, Cosmos og Nibiru

 • Vi var på foredrag med Simon Singh på Universitetet i Oslo om The Simpsons. Visste du at flere av forfatterne er matematikere? Og at Apu har Ph.D i informatikk? Les mer om Singhs nye bok “The Simpsons and Their Mathematical Secrets”. Følg også med for intervju med Singh på Saltklypa.
 • Årets vitenskapsbilder gir oss nærbilder av nyrestein og brystkreft.
 • Om kvinner og seksualisering i denne ikke-fullt-så-nye TED talk: “A sexy lie”.
 • Photoshop: En klesbutikk på nett driter seg ut i forsøket på å innføre “thigh gap” på allerede tynne modeller. Og her har du en samling bilder av kvinner før og etter photoshop – pene begge steder.
 • Følg meg på National Geographic for den nye versjonen av den klassiske Cosmos-serien fra 1980, nå med astrofysikeren Neil deGrasse Tyson.
 • Konspirasjonsteoretikernes favorittplanet Nibiru har fremdeles ikke dukket opp, men det spørs om de gir opp helt ennå.
Previous post

Kjappiser: Fusk i forskning, OBE, 5:2 (fiivetuu-diett), Skepsis levert med humor.

Next post

Hvordan lage din egen selvlysende katt

Julie

Julie

Julie har doktorgrad i biokjemi, og forsker på antibiotikaresistens. Hun er for øyeblikket utplassert i Leeds, men tar likevel noen ganger turen til skeptikere på puben i Oslo, både for ølen og for å gjenvinne troen på menneskeheten etter for mye lesing av VGs kommentarfelt.

1 Comment

 1. 17.03.2014 at 17:38 —

  Vi minner også om et par eventer i Oslo-området denne uken:
  – Onsdag 19. mars: Sarah Richardson, førsteamanuensis i History of Science and of Studies of Women, Gender, and Sexuality, gjester universitetet i Oslo og forteller om sin forskning: “The Maternal Imprint: Gender and the Science of Epigenetics”
  – Torsdag 20. mars: Det Norske Videnskaps-Akademi har temamøte “Om vitenskap og pseudovitenskap”, og har invitert Edzart Ernst – eneste professor i alternativ medisin – som holder foredaget “How to identify a pseudoscientist”.
  Begge arrangementene er åpne for alle.

Leave a reply