Kjappiser

Kjappiser: menn og teknologi, klimaforskning, meta-analyser og sterke meninger

  • Skeptikerbloggeren Gunnar Tjomlid har vunnet en pris for «årets sterke mening» for bloggen «Saksynt» med begrunnelsen: «Han holder et høyt kvalitetsnivå, inkluderer alle aspekter av en sak og er nyansert. Han er kilde- og faktaorientert, samtidig som han er opplysende og interessant. I tillegg deltar han i debatten om sin egen blogg.» Gratulerer Gunnar!
  • Hvorfor er teknologibransjen så mannsdominert egentlig? Brett Scott har gjort en interessant analyse av Bitcoin som består av 95% menn i artikkelen «Crypto-Patriarchy: The problem of Bitcoin’s male domination».
  • Bjørn H. Samset på bloggen «Kollokvium» spør seg «Hva forsker klimaforskere på i dag? Gjør vi faktisk noe? Og stemmer det at omtrent alle aktive klimaforskere er enige i at jorden blir varmere og at vi har skylden?» Lurer du også på det, kan du lese mer om klimaforskningen her.
  • Scientific American har en bloggpost om fem viktige ting man bør vite om meta-analyser.

Til slutt, en xkcd som passer godt i disse tider:

Previous post

En ny generasjon vitenskapsformidlere?

Next post

Kjappiser: reservasjonsrett, økologisk hårfarge, aliens, rabiate kristne og andre neanderthalere

Veronica

Veronica

Veronica is a PhD candidate in high energy physics at the University of Oslo, Norway. She loves science, and is a total science-fiction nerd. She's a queer feminist, a secular humanist, and of course a skeptic. She spends most of her free time working for one of the major LGBTQ+ organisations in Norway. She is the editor of the Norwegian Skepchick blog, but also writes for some of the other blogs in the network. She can be found on Twitter as @VeronicaInPink.

No Comment

Leave a reply