Kjappiser

Kjappiser: menn og teknologi, klimaforskning, meta-analyser og sterke meninger

  • Skeptikerbloggeren Gunnar Tjomlid har vunnet en pris for «årets sterke mening» for bloggen «Saksynt» med begrunnelsen: «Han holder et høyt kvalitetsnivå, inkluderer alle aspekter av en sak og er nyansert. Han er kilde- og faktaorientert, samtidig som han er opplysende og interessant. I tillegg deltar han i debatten om sin egen blogg.» Gratulerer Gunnar!
  • Hvorfor er teknologibransjen så mannsdominert egentlig? Brett Scott har gjort en interessant analyse av Bitcoin som består av 95% menn i artikkelen «Crypto-Patriarchy: The problem of Bitcoin’s male domination».
  • Bjørn H. Samset på bloggen «Kollokvium» spør seg «Hva forsker klimaforskere på i dag? Gjør vi faktisk noe? Og stemmer det at omtrent alle aktive klimaforskere er enige i at jorden blir varmere og at vi har skylden?» Lurer du også på det, kan du lese mer om klimaforskningen her.
  • Scientific American har en bloggpost om fem viktige ting man bør vite om meta-analyser.

Til slutt, en xkcd som passer godt i disse tider:

Previous post

En ny generasjon vitenskapsformidlere?

Next post

Kjappiser: reservasjonsrett, økologisk hårfarge, aliens, rabiate kristne og andre neanderthalere

Veronica

Veronica

No Comment

Leave a reply