Kjappiser

Kjappiser 2/12

Kroppsdebatten går får fullt etter at Fotballfrue la ut et undertøysbilde 4 dager etter fødselen. Bloggeren Suzanne Aabel fant Fotballfrues flate mage “helt vilt provoserende” og skrev et innlegg om forvrengte kroppsindealer. Dette ble også publisert på Dagbladet.no. Videre fulgte massiv kritikk av Aabel for å henge ut en dame som viser fram kroppen sin som den er.

Den skeptiske podcasten Saltklypa er endelig tilbake etter et års dvale. Denne gangen har de fått ny medprogramleder, og så klart nye, spennende saker å diskutere.

Sjekk dette interessante blogginnlegget om de forfriskende kjønnsrollene i The Hunger Games.

En av de mest omtalte artiklene som kobler genmodifiserte organismer og kreft har nå blitt tilbaketrukket av tidsskriftet det var publisert i. Grunnen er stor kritikk mot metodene, blant annet var det for få forsøksdyr innvolvert, og rottene var av en spesiell type som var kjent for å lett få kreft. Forfatterne er uenige i tilbaketrekkingen.

TV2 hjelper deg utstyrte seg med skjult kamera og avslørte dårlige rutiner hos helsekostbutikker. I nesten alle butikkene fikk testpersonene kjøpe det de ønsket selv om de oppga at de gikk på reseptbelagde medisiner – og dermed skulle vært henvist til lege.

I denne kule bildeserien har to russiske kunstnere malt modellers ansikter til det ugjenkjennelige. Fra Angry Birds til optiske illusjoner!

Illustrasjonsfoto: alexanderkhokhlov.com

Previous post

Kjappiser 25/11

Next post

Hjerneforskning og kjønnsforskjeller

Julie

Julie

Julie har doktorgrad i biokjemi, og forsker på antibiotikaresistens. Hun er for øyeblikket utplassert i Leeds, men tar likevel noen ganger turen til skeptikere på puben i Oslo, både for ølen og for å gjenvinne troen på menneskeheten etter for mye lesing av VGs kommentarfelt.

No Comment

Leave a reply