Kjappiser

Kjappiser 18/11

Vitaminpiller kan skade kroppens eget forsvar” – Spennet mellom artikler i Apollon, TU, Tidsskriftet etc., og det jeg ser i magasiner (featurebilde) jeg blar i mens jeg får håret mitt trimmet, gjør meg bekymret. Legg tilbud som colonrens til det flotte tilbudet om IV vitaminer for 1600,- og jeg spør: hvor lenge er det siden du snakket med din fastlege? Når vi har dette tilbudet i Norge, hvorfor ønsker du å oppsøke en klinikk med et tydelig finansiellt insentiv for å skape en behandling til deg?

“Vitamin D-tilskudd stopper ikke forkjølelse” – God forskning påpeker den viktige forskjellen mellom hvorvidt vitamin D kan beskytte mot forskjølelse og om kost-tilskudd av vitaminet kan beskytte mot forkjølelse. Artiklene referert til er fra 2012.

“Går til millionsøksmål mot staten” – Firmaet BioShop, produsent av produktet Oralmat vs. statens legemiddelverk.

“Endelig har norske forskningsjournalister organisert seg”– Blogginnlegg av Prof. Stenseth (CEES). Lykke til.

Does Germany’s New Law About “No Gender” Babies Go Far Enough?” – En kommentar til Tysklands nylig mye omdiskuterte lov om nyfødtes rettigheter- Hjelper den nye loven menneskerettighetene til individet på vei,  eller får den tradisjonelle binære katoegoriske tankegangen fortsette uhindret?

Previous post

Kjappiser 11/11

Next post

Kjappiser 25/11

KristinA

KristinA

Kristin er evig nysgjerrig. I akademia har hun snust på mye spennende. Hvem klarer å velge mellom psykologi, statsvitenskap og samfunnsøkonomi? Jobberfaringen er om mulig enda vanskeligere å sette på CVn... Etter et eventyr på tvers av Atlanteren, på leting etter sitt kall i livet utover snowboard, har hun funnet frem til institutt for helseøkonomi, policy og ledelse ved UiO. Hun bor med katten sin Xena og mannen i sitt liv. De overtaler hun stadig til høytlesning av favoritter som Neil Gaiman og H.P. Lovecraft. Noen ting i livet hun ikke kan si nei til er sjokolade, sjakk, og eventyr. Ekstra interessante saker twitrer hun innimellom om fra @KristinAndreaW.

No Comment

Leave a reply