Kjappiser

Kjappiser 21/10

Vi har fått en ny regjering, og det har ført til en del mediastyr som så absolutt er Skepchick-relevant. …men lista over ting som den nye regjeringen sliten med både mtp. holdninger til likestilling, vitenskap og sunn fornuft, så ville ikke dette blitt spesielt kjappe kjappiser. Derfor:

*erklærer politikerfri sone*

(men les gjerne Veronicas slakt av den nye likestillingsministerens uttalelser)

 

  • Skepchicks egen Marit har skrevet en artikkel for Fri tanke om den stadig pågående debatten diskusjonen feiden bitchinga kranglinga saken om kjønnsfordeling, kvinner, trakassering og splittelse i skeptikermiljøet.
  • Er det kvinner som har laget mange av hulemaleriene fra steinalderen, og kan dette bety at de også har tatt større del i jakt enn tidligere antatt? Arkeolog David Snow mener det, basert på en analyse av håndavtrykk i disse hulene. Jeg ser noen stooore muligheter for opptil flere metodiske feil og feiltolkninger her, men studien er uansett morsom.
  • Reklamepause: Leselysten historienerd? Denne uka ble det utgitt en litt annerledes historiebok: Norges historie i 25 ting.  Boka er basert på et konsept opprinnelig laget av BBC, som fortalte verdenshistorien gjennom 100 gjenstander. Den norske boka holder seg til hjemlige trakter, og forfatterne har valgt ut 25 gjenstander som forteller mer om historien enn du kanskje tror, innenfor en lettlest og populærvitenskaplig ramme. (det at jeg er gift med en av forfatterne har ingen verdens ting å gjøre med dette avsnittet. Lover.)
  • Ooooh, shiny!: diamantregn kan være en vanlig type nedbør på bl.a. Uranus og Saturn
  • Ingeniøravdelingen ved Universitetet i Cambridge har hatt sin årlige fotokonkurranse. Resultatene er pene. (se alle bildene i Flickr-poolen)
  • 150 år gamle trøndermuslinger må til tannlegen!

 

Featurebilde: 13-9000 år gamle håndavtrykk fra spanske Cueva de las Manos. Wikimedia commons, foto: Mariano, 2005

Previous post

Kjappiser 14/10

Next post

Kjappiser 28/10

Ingvild

Ingvild

Ingvild er arkeolog. Når hun ikke graver hull i bakken pleier hun sin forkjærlighet for telefonen sin, lister og skjemaer, e-stoffer, steampunk, kverulering, film, single malt whisky, Photoshop, limpistoler, matlaging, rare japanske greier og øl, mens hun lurer på hvor det ble av all fritiden. Hun har svart belte i google, Pinterest og Etsy. Ingvilds kampsaker er alternativ behandling, kostholdsvås og matmyter. En gang lot hun tre McDonalds-hamburgere stå på tre forskjellige steder i leiligheten og mugne, for å bevise at de gjorde nettopp dét.

No Comment

Leave a reply