Kjappiser

Kjappiser 30/09

  • Skeptical Science (skepsis brukt riktig) – websiden Tjomlid henviser til i Marit sin Kjappis 23/9, punkt 4, er absolutt verdt å titte på, da kan du være forberedt til å diskutere nyheter a la denne saken i tiden fremover – og mens politikerne sliter med å forstå vitenskapen bak klimaendringene står uheldigvis en av vår tids viktigste oppgaver uløst: å lage en handlingsplan for å møte klimarelaterte utfordringer.
  • Global warming pause “central” to IPCC climate report, artikkel fra BBC – IPCC setter seg nå ned for å formidle til regjeringer og verden forøvrig hvorfor en pause i global overflatetemperatur ikke har noen innvirkning på konklusjonen deres om klimaendring og menneskelig påvirkning av klima. I artikkelen ligger det også en 90 sekunders presentasjon av den femte rapporten fra IPCC. Personlig synes jeg det er bra at de endelig også fokuserer på formidlingen av forskningen.
  • Forsker Grand Prix 2013 – Her er det forskningsformidling på høyt nivå. Finalen gikk av stabelen her i Oslo lørdag 28. september, som en del av Forskningsdagene (burde sendes på tv og radio i beste sendetid). Gratulerer til vinneren Silja Torvik Griffiths, Institutt for klinisk medisin,  Universitetet i Bergen med foredraget: “Jeg kan se hvor du tenker”.
  • The Science Comedy Supercollider! – Komedie og vitenskap sammen! Herlig :) Helen ArneyHelen Keen og Simon Watt underholdt sist fredag med bedre humorinnslag enn jeg har hørt på lenge. Regi; Realfagsbiblioteket og sekretariatet til Forskningsdagene.
  • “Female astronauts face discrimination from space radiation concerns, astronauts say.” – Space.com har en artikkel om forskjeller i muligheter for astronauter basert på biologi (skillelinjen nevnt er den mellom kjønn). Artikkelen legger opp til vitenskapelig basert diskusjon og opprydding i fakta, samt en åpen og viktig diskusjon om hvilke etiske retningslinjer NASA og den internasjonale romstasjonen skal følge for helse og personlige valg.

 

Bilde: eget, fra eventet Science Comedy Supercollider! 
Previous post

Kjappiser 23/9

Next post

En trist og grå hverdag?

KristinA

KristinA

Kristin er evig nysgjerrig. I akademia har hun snust på mye spennende. Hvem klarer å velge mellom psykologi, statsvitenskap og samfunnsøkonomi? Jobberfaringen er om mulig enda vanskeligere å sette på CVn... Etter et eventyr på tvers av Atlanteren, på leting etter sitt kall i livet utover snowboard, har hun funnet frem til institutt for helseøkonomi, policy og ledelse ved UiO. Hun bor med katten sin Xena og mannen i sitt liv. De overtaler hun stadig til høytlesning av favoritter som Neil Gaiman og H.P. Lovecraft. Noen ting i livet hun ikke kan si nei til er sjokolade, sjakk, og eventyr. Ekstra interessante saker twitrer hun innimellom om fra @KristinAndreaW.

No Comment

Leave a reply