Feminisme

Women in Secularism

Dette innlegget har tidligere blitt postet på skepchick.org.

Sist helg gikk den andre Women in Secularism-konferansen av stabelen i Washington D.C.. Dette er vel bare andre gangen jeg har vært på en konferanse som ikke enten er religiøs (jeg var en gang i tiden på en del av disse), eller er jobb-relatert. Dette er kanskje den mest givende konferansen jeg har vært på så langt. Ikke bare på grunn av de fantastiske foredragsholderne, men også på grunn av alle de andre menneskene der. Mange har jeg bare snakket med på internett før. Vet ikke helt hva fordelingen mellom kvinner og menn var, men rundt 60/40 tipper jeg. Flott at det var så jevnt! Temaene som ble tatt opp angår alle.

Foto fra Women in Secularisms facebook event.

Amanda Marcotte.
Foto fra Women in Secularisms facebook event.

Konferansen ble arrangert av Center for Inquiry (CFI), og Melody Hensley var den ansvarlige. Hun og resten av de som jobbet på konferansen gjorde en glimrende jobb. Det eneste jeg har å utsette på den var introduksjonen av konferansen av Ron Lindsay, CEO for CFI. Istedenfor å bare introdusere denne, valgte han også å uttrykke sine egne meninger om feminisme og hvordan feminister bør være i en sekulær setting. Det han sa, og måten han sa det på, hørte aldeles ikke hjemme på denne konferansen. Hans senere forsvar av denne introduksjonstalenetter at han hadde blitt kritisert for den, var meget uprofesjonell. Andre har allerede skrevet en god del om dette, som for eksempel herher og her, så jeg lar det være med det, men dette er en interessant meta-diskusjon i seg selv.

Selve konferansen besto av fire paneldebatter og sju foredrag. Det er nesten umulig å si hvilket foredrag jeg likte best. De var alle utmerkede, og de dekket en rekke forskjellige temaer innenfor feminisme og sekularisme. Personlig så likte jeg veldig godt Amanda Marcottes foredrag om hvordan kritisk tenkning er viktig for å kunne overvinne samfunnsproblemer som diskriminering, da i denne konteksten diskriminering basert på kjønn. Maryam Namazie hadde også et fantastisk foredrag om kvinners kamp for rettigheter verden over, med et spesielt fokus på islam. Maryam er opprinnelig fra Iran. Etter foredraget hennes spurte hun oss om å skrive ned en støtteerklæring for menn og kvinner som kjemper for menneskerettigheter rundt om i verden. Deretter ble det tatt et foto av all mens vi holdt opp disse arkene.

Everyone

Foto fra Women in Secularisms facebook event.

Andre foredragsholdere snakket også om religion. Rebecca Goldstein snakket om hvorfor mennesker er religiøse, og om hvorfor søken etter mening er så viktig for mange. Katha Pollitt snakket om sammenhengen mellom religion og kjønnsdiskriminering og om hvordan slik diskriminering sitter dypt i alle de store religionene. Susan Jacoby og Jennifer Hecht snakket om sekulære kvinner og feminister i et historisk perspektiv, og om hvordan disse ofte blir glemt eller utelatt.

Den paneldebatten jeg syns var mest spennende var den som diskuterte hvordan det sekulære miljøet og skeptikermiljøet kan best forhindre diskriminering innad. Et vanskelig tema tatt i betraktning alt som foregår internasjonalt og i bloggosfæren for tiden; og som har pågått noen år nå. Andre paneldebatter dekket temaer som tro og pseudovitenskap, kvinner som forlater religion, og likestilling i den sekulære bevegelsen.

På tross av alt drittslengingen rundt introduksjonen ved Lindsay, og all trollingen på konferansens twitter hashtag #wiscfi fra folk som ikke en gang var der, så har dette vært en fantastisk konferanse å delta på. Vel verdt både tid og penger. Jeg håper virkelig det blir arrangert en ny konferanse neste åt.

Tusen takk til alle som jobbet hardt for å arrangere konferansen! Dere gjorde en enestående jobb. Takk også til alle som kom, det var gøy å møte så mange nye, spennende mennesker.

Feature-bilde: Women in Secularism Surly-Ramics.

Previous post

Kjappiser 20/5

Next post

Kjappiser 27/5

Veronica

Veronica

No Comment

Leave a reply