Introduksjoner

Stormskadet vestlending?!

Det er med stolthet jeg kan introdusere meg selv som ei av jentene i Skepchick-gjengen. Mitt navn er Weronica, jeg er 29 år, mamma til ei jente på snart 3 år, gift med en ekte vitenskapsmann (…og halve kongeriket) og vi er bosatt i Tromsø. Oppvokst på en bondegård på Vestlandet. Jeg vet endelig hva jeg vil bli når jeg blir stor og studerer derfor historie ved Universitetet i Tromsø.

På fritiden går det mye i rollespill, som gode gamle DnD og andre typer. Jeg er noe hekta på å spille Magic TG, nei det er ikke flaut (tror jeg). Jeg er veldig glad i film, eventyr, myter, tegneserier, Batman, mat som jeg slipper å lage, kaker som jeg gjerne lager, DIY, 40/50-talls interiør og retro/rockabilly klær. Jeg har stor respekt for mennesker med intelligens, humor og evne til å lage god mat eller musikk. Jeg elsker Neil Gaiman og Dara Ó Briain, QI og Folkeopplysningen. Jeg er super-sjarmert av Brian Cox og Dawkins. Etter at youtube-filteret mitt ble mer raffinert har det gått i Skepticon-videoer, foredrag og andre kanaler som dekker vitenskapelige tema eller som sparker litt til religionsaspektene i samfunnet.  Over de siste årene har jeg gått fra å være mild og aksepterende til lettere irritert, provosert og ofte noe forbannet på mennesker rundt meg og ellers i samfunnet. Det er ikke så lett å smile og ignorere de ignorante, glaserte mennesker uten evne til kildekritikk eller selvinnsikt.

Emner som opptar meg er hverdagsvitenskap, medisinsk utvikling, naturens rariteter, pseudovitenskap, religion i det Norske samfunn, humbug og andre mirakel. Jeg har blitt kalt “hjernevasket av vitenskapen” og forferdelig som ikke ser andre sine “sannheter”… ser ikke noe negativt i det!

“Du skal ikke tro, du skal vite” – Mormor

Previous post

Debatt: Skeptisk til Gud?

Next post

Kjappiser 15/4

Nica

Nica

Nica lives in Moss, Norway. She is 31 years old and married to a molecular biologist. She studies history and religion, and her favorite subjects are ancient history and the European witchcraft trials. In here spare time, she likes to play Magic TG, roleplaying games (DnD, WoD…) and board games. Her favorite authors are Neil Gaiman and Poe, and she is currently obsessed with Dr Who. Bit of a gadget freak, loves tools and DIY. Atheist, skeptic, curious, optimistic, mild control freak with a dash of OCD… (Skriver også for Grounded Parents, dette er grunnen til den engelske bioen.)

6 Comments

 1. 13.04.2013 at 20:52 —

  Jeg gleder meg til å lese mer fra deg :)

 2. 14.04.2013 at 12:41 —

  Hurra og velkommen i gjengen! Gaiman og Sherlock ftw.

 3. 09.05.2013 at 15:52 —

  Hei jenter. Flott at dere har fått i gang norsk versjon av Skepchick!
  Denne bloggen må jeg helt klart følge med framover…

  Et spørsmål til bloggens biologer: Nrk la nettopp ut en dokumentar (The Age of Aluminium) på sitt nett-tv som tar for seg skadevirkningene grunnstoffet Aluminium kan ha for levende organismer inkludert oss mennesker. I denne dokumentaren ble det påstått ganske hårreisende ting som for eksempel at aluminiumklorhydrat som finnes i antiperspiranter kan føre til brystkreft.
  Håper noen av dere kan ta tak i dokumentaren og gi deres kommentar til noen av påstandene som ble gjort der.

  • 12.05.2013 at 19:26 —

   Takk for tips! Den dokumentaren var definitivt interessant… Ser for meg at andre bloggere nok kommer oss i forkjøpet med en bloggpost, men skal sjekke litt opp.

 4. 23.05.2013 at 23:11 —

  Jeg har hørt noe liknende, men må også se nærmere på det. Men her er i alle fall en god ressurs for kjappe sjekk av ulike påstander om hva som er farlig, drevet av gode kilder: http://www.erdetfarlig.no/produkter/kosmetikk/Deodoranter/

Leave a reply