Kjappiser

Kjappiser 29/4

 

Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons

Previous post

Gruppepress og tradisjoner

Next post

"Glykonutrienter" og misbruk av vitenskap

Marit

Marit

Marit er mye opptatt av biologi og skeptisisme, men aller mest av at alle skal forstå vitenskap og kritisk tenkning, sånn helt generelt og som en del av allmenndannelsen. Hun liker også knapper og glansbilder, å gå i skjørt, og å klippe og lime, og nesten alt annet som har med papir å gjøre; lesing, skriving, og å fylle ut skjemaer.

3 Comments

 1. 29.04.2013 at 08:56 —

  Neeeeei. Ikke Futurama. Igjen!

 2. 29.04.2013 at 09:36 —

  Gleder meg ganske heftig til The Unbelievers, og tok i går en kikk på wikipedia… hvor de har vært så sjenerøse og inkludere 3 damer blant de 23 intervjuobjektene. Ble litt nysgjerrig da jeg så Cameron Diaz blant disse, så jeg googlet. Scientific American hadde følgende å si, som jeg må si meg ganske enig i: http://blogs.scientificamerican.com/illusion-chasers/2013/04/04/the-unbelievers

  I was very curious to hear Cameron Diaz speak about science and skepticism. Not only because I’m a sucker for famous people, but also because she was the only female in the panel and was introduced as “a model for young women”. In retrospect, that was a peculiar thing to say. (Especially as I doubt that Brad Pitt, for example, would have been presented as a role model for young men). While I admire Diaz’s enthusiastic support of science, and appreciate her willingness to participate in the panel—quite possibly having declined other, more glamorous engagements—she was not the intellectual equal to the others, and since she declared a strong relationship with “her god”, she was evidently not even an unbeliever. She failed to fit in in other ways as well, for instance disagreeing with one of the main premises of the film by stating repeatedly that science and religion are compatible, whereas the film showcases Krauss and Dawkins arguing vehemently that they are not. All in all, Diaz was an odd and unfortunate choice for the token female in the panel.

 3. 29.04.2013 at 11:42 —

  Men jeg er på JOBB, Marit. Ikke gi meg masse blogger å prokrastinere med.

Leave a reply