Introduksjoner

Hei fra laben!

Jeg heter Julie, er foreløpig 25 år og har master i molekylærbiologi fra UiO. Utrolig nok ga dette meg en stilling som doktorgradsstipendiat ved Kjemisk institutt, så nå har jeg plutselig blitt kjemiker og prøver å leve opp til det. Som dere kanskje vet er doktorgrad en tidkrevende jobb (heldigvis med greit betalt), og til tider ganske frustrerende. Likevel går det framover, jeg kjenner meg ikke helt igjen i PhD comics, men jeg liker så klart å le av andres elendighet. Jeg forsker på sykdommen kolera, og jobber med krystaller, proteiner, magneter og røntgenstråler. Noe jeg ikke nevner hvis jeg er i feil type selskap – krystallene og magnetene er ikke magiske, proteinene er ikke for muskelbygging og røntgenstrålene er ikke for å sjekke etter brudd.

Jeg endte opp som skeptiker ved å bli introdusert for Pharyngula, og senere Skeptic’s Guide to the Universe. Jeg prøver å gjøre mitt for å bekjempe uvitenhet, min spesialitet er å lage dårlig stemning i juleselskaper (aspartam er ikke instakreft, la meg drikke lettbrusen min i fred). Hvis eksperimentene mine går litt skeis liker jeg å se på Paradise Hotell med venninner for å øke selvtilliten (var det ikke Einstein som oppfant graviditeten?).

Interesseområdene mine ligner utrolig nok på interessene til andre i Skepchick: pseudovitenskap, alternativ behandling (særlig hvis de inneholder kjemi, eller mangel på kjemi), biokjemi og Doctor Who. I tillegg prøver jeg meg som tennisspiller, fotograf, slalomkjører og akrylmaler, alt på amatørnivå. Jeg jobber i akademia, så det kan hende det blir noen innlegg om å jobbe i et mannsdominert miljø (noe jeg blir nødt til å intervjue bekjente om – mine mannlige kollegaer er helt supre).

Previous post

Kjappiser 15/4

Next post

Syntetiske zombiekaker?

Julie

Julie

Julie har doktorgrad i biokjemi, og forsker på antibiotikaresistens. Hun er for øyeblikket utplassert i Leeds, men tar likevel noen ganger turen til skeptikere på puben i Oslo, både for ølen og for å gjenvinne troen på menneskeheten etter for mye lesing av VGs kommentarfelt.

9 Comments

 1. 16.04.2013 at 18:59 —

  Challenge: Kom med den beste gale forklaringen på hvordan man “jobber med krystaller, proteiner, magneter og røntgenstråler”! Jeg tenker umiddelbart på av vi her snakker om forskning på superkrefter.

  • 16.04.2013 at 19:03 —

   Haha, det stemmer. Men ikke si det videre, da kan jeg få problemer med mine lizard overlords.

   • 17.04.2013 at 10:29 —

    Oh noes, teh lizards.
    Noen som så på (remaken av) TV-serien V? Såå mange konspirasjonsteorier pakket i én TV-serie! Lizard aliens, chemtrails, vaksine-konspirasjoner, …

 2. 17.04.2013 at 14:42 —

  Instakreft = beste ordet. :D

  Velkommen!

 3. 18.04.2013 at 11:32 —

  Jeg gikk motsatt vei, fra kjemi til biologi, og skal videre satse på doktorgrad innenfor sykdom også. Jeg gleder meg til å høre mer fra deg! :D

  • 18.04.2013 at 11:34 —

   Og med det samme, er det noen som vet hvorfor jeg blir hetende OpenIDUser13? Jeg har da satt opp en profil med kallenavn og alt mulig..

   • 18.04.2013 at 20:56 —

    Er ikke sikker faktisk. Har du prøvd å logge inn med google, twitter eller facebook?

  • 18.04.2013 at 20:51 —

   Kjemi + biologi er en perfekt match!

Leave a reply