Vitenskap

En liten svipptur til den røde planet?

Kort innpå for å vise dere denne fantastiske lille tingen jeg ble tipset om idag (takk, Silje). Med fare for å være litt optimistisk er det kanskje én eller to her som har fått med dere at jeg er dødsfascinert av avstander i verdensrommet, og formidlingen av dette.

Nettsiden distancetomars.com er et prakteksempel på sånn formidling: Skalér ned, men behold avstandsforholdene, vis frem og vent på publikums overraskede gisp! Vinn-vinn.

tinymars

Klikk på bildet av Mars og ta deg en kveldstur dit!

Den sprø tingen, den absolutt hjernesmeltende tingen her, er at avstandene mellom planetene blir større og større jo lenger ut i solsystemet vårt vi reiser. Og da snakker vi ikke om noen få kilometer, nei, vi snakker gjerne om dobling. Ha dette som utgangspunkt når du reiser til naboplaneten vår, som i den store kosmiske sammenheng er rimelig klint opp til jorden, sånn rent avstandsmessig.

Previous post

Har du lyst til å skrive for skepchick.no?

Next post

Kjappiser 8/4

Kristin C.

Kristin C.

Kristin har gjort det til sin misjon å heie frem nerdenes verdensovertakelse. Hennes vitenskapelige alibi er en mastergrad i astronomi, men hun var slett ikke fullblods-skeptiker idet hun begynte på universitetet. Til daglig holder hun til henholdsvis i Oslo og på internett, hvor hun arrangerer Skeptikere på puben, og er med i podcasten Saltklypa. Blant Kristins danseferdigheter kan nevnes jazzballett, headbanging og nybegynner Lindy Hop. Hun eier to munnharper og en ukulele. Hun er @prokrastinuft og @thatnerdwoman på Twitter, og den personlige bloggen til Kristin heter Prokrastinuft. Hun lover å skrive noe der snart. Imorgen.

No Comment

Leave a reply