Vitenskap

OMG WTF pen dame skriver om vitenskap. True story, bro.

Dette er en bloggpost jeg kommer til å dele. Om noe jeg anser som en ikke-nyhet, og ville foretrukket at det forble det. Ja, jeg ser ironien i det, OK?

Moving on. I går kveld ble nemlig verden truffet av den største nyheten siden Tone og Aksel-bruddet. Det viser seg nemlig at grunnleggeren av en av Facebooks mest populære vitenskapsorienterte sider, I fucking love science, er… et kvinnfolk. Som er ung. Og pen. Oiiii.

IFLS twitter

Og reaksjonene lot ikke vente på seg. Sjokk, vantro, whoah, etc.

IFLS kommentarer

 

Nå skal jeg være den første til å innrømme at jeg ble litt overrasket selv. Jeg har hatt et fullstendig ureflektert forhold til hvem personen bak alle de kule postene er. Og når man er ureflektert er det vel gjerne stereotypene som er defaultsettingen – og den stereotype vitenskapsentusiasten er hverken spesielt kvinnelig, ung eller estetisk imponerende. Så det så. Men altså. Folkens. Drit i å utbasunere det i kommentarfeltet da. Særlig utseendekommentarene. Saklig.

IFLS kommentarer 2(legg merke til de relevante svarene innimellom)

Men altså. 2013, er det SÅ sjokkerende med en ung og kvinnelig vitenskapsnerd at man er nødt til å klistre sine egne misoppfatninger inn i en tråd hvor hun egentlig spør om noe helt annet? 2013? Hallo? Kan vi diskutere den kule siden hennes i stedet?

Men for all del: en kjapp sjekk demonstrerte at kvinnfolk ikke er så fryktelig mye bedre på dette. Bare litt mer…. eh.

oatmeal(kjenner du ikke til The Oatmeal? Det burde du. Gå og kos deg)

Ha en sterotypisk torsdag!

 

 

Previous post

Misforstått partikkel?

Next post

Kjappiser 25/3

Ingvild

Ingvild

Ingvild er arkeolog. Når hun ikke graver hull i bakken pleier hun sin forkjærlighet for telefonen sin, lister og skjemaer, e-stoffer, steampunk, kverulering, film, single malt whisky, Photoshop, limpistoler, matlaging, rare japanske greier og øl, mens hun lurer på hvor det ble av all fritiden. Hun har svart belte i google, Pinterest og Etsy. Ingvilds kampsaker er alternativ behandling, kostholdsvås og matmyter. En gang lot hun tre McDonalds-hamburgere stå på tre forskjellige steder i leiligheten og mugne, for å bevise at de gjorde nettopp dét.

6 Comments

 1. 21.03.2013 at 10:10 —

  Her er det bare å ta på hjelm og ansiktsmaske og dunke hodet i bordet så mange ganger som nødvendig …

 2. 21.03.2013 at 11:03 —

  Ja huff, enn at kvinner kan være både smarte OG pene, da? Jaggu, nå står ikke verden til påske (og det er ikke lenge til).

 3. 21.03.2013 at 19:21 —

  Tja, når man ser hva TVFem holder på med, og ser at 99,9% av de som møter opp på svindlerinnen Lisa Williams foredrag er kvinner, så kan jeg ikke klandre noen for slike forutinntatte holdninger. Selv denne siden gjør jo et poeng av at de er damer som skriver om vitenskap. Personlig har jeg aldri reflektert over kjønnet på de som stod bak I f***ing love science-siden.
  At man kan dunke hode i bordet over folk som tyr til “å, så pen du er”-kommentarer er mer forståelig.

  • 24.03.2013 at 10:42 —

   Vel, kjønnsstereotyper har en lei tendens til å være selvoppfyllende. Som jeg skrev i et tidligere innlegg så fører for eksempel forventningen til at jenter skal være dårligere i matte til nettopp at de gjør det dårligere i matte. At jenter og kvinner skal være mindre rasjonelle og mer styrt av følelser er også en slik stereotype. Det er derfor denne bloggen er her. For å gjøre noe med disse stereotypene.

 4. 24.03.2013 at 11:53 —

  Jeg har faktisk hele tida trodd det var ei dame. Kanskje fordi det ofte er jenter som deler postene hennes. Så har jeg vel none stereotypier inni hodet jeg òg, nemlig at det er mest jenter som liker det jenter gjør.
  Et tilsvarende fenomen er for øvrig Skeptic’s Guide To The Universe, de får jevnlig kommentarer om Rebecca Watson, som spenner fra “hun har så sexy stemme” til “flott podcast, men hva har det der kvinnfolket der å gjøre?”.

Leave a reply