Kjappiser

Kjappiser 18/3

  • Blir arrestert straks han kommer til India – Rasjonalisten og skeptikeren Sanal Edamaruku var nettopp på Norgesturné med flere fascinerende foredrag om religion, overtro og skepsis i sitt hjemland. I dette intervjuet i Fri Tanke forklarer han den hårreisende årsaken til hvorfor han for øyeblikket må leve i eksil.
  • Nettbrett “for kvinner” utviklet i Dubai – Legg vekk den gammeldagse, lilla Crystal for her-kulepennen! ePad Femme kommer ferdig installert (så da slipper vi å lære hvordan installering funker, jenter!) med de aller viktigste appene innen matlaging og Yoga (Men den kunne, som en kommentator påpeker, hatt nytte av en Mansplaining-app også). Les den herlige ranten på Jezebel. “Den er i hvert fall ikke rosa.”
  • Stjeler universitetet unge forskeres idéer? – Ansettelsesreglene ved Universitetet i Oslo under lupen på forskning.no. – Når personer som bidrar til å utvikle prosjektskisser og har ideer så må søke på sin egen stilling, for å få gjennomføre det prosjektet som de selv har vært med på utvikle, da kaller jeg det tyveri, sier Nils Chr. Stenseth, leder for Centre for Ecological and Evolutionary Synthesis (CEES) ved UiO.
  • Mannen som har boikottet spising – Nei, ikke en bretharianer, men en fyr som mener innkjøp, tilberedning, fortæring og oppryddingen av fenomenet “mat” er et hersens sløseri med tid og penger. Dermed kom han frem til sin egen khakifargede gugge med alle de nødvendige næringsstoffene kroppen trenger – men ikke mer enn det. Merket jeg fikk litt vondt i matlagingsmuskelen og smakssansen av å lese dette, og han og jeg ville nok hatt lite å snakke om, men for all del, det kan være moro å følge med på om konseptet Soylent [sic] kan utvikles til noe som kan, tja, bli interessant for matmangelen i den tredje verden?
  • Vindmøllesyken sprer seg … med jungeltelegrafen. Ja, hvordan ellers. Sukk.

Videoen under har egentlig ikke noe med skepsis å gjøre som sådan. Mitt hovedargument er at det hadde heller ikke Harlem Shake-videoen jeg postet forrige gang. Men kritisk tenkning åpner den for i massevis, i hvert fall! Dermed har jeg en unnskyldning for å vise frem én av de mest awesome og inspirerende ninja-artistene i hele verden, Amanda Palmer. Dette er TED-foredraget hennes.

Previous post

Forsker ...eller kvinne? Kvinneforsker?

Next post

Misforstått partikkel?

Kristin C.

Kristin C.

Kristin har gjort det til sin misjon å heie frem nerdenes verdensovertakelse. Hennes vitenskapelige alibi er en mastergrad i astronomi, men hun var slett ikke fullblods-skeptiker idet hun begynte på universitetet. Til daglig holder hun til henholdsvis i Oslo og på internett, hvor hun arrangerer Skeptikere på puben, og er med i podcasten Saltklypa. Blant Kristins danseferdigheter kan nevnes jazzballett, headbanging og nybegynner Lindy Hop. Hun eier to munnharper og en ukulele. Hun er @prokrastinuft og @thatnerdwoman på Twitter, og den personlige bloggen til Kristin heter Prokrastinuft. Hun lover å skrive noe der snart. Imorgen.

1 Comment

  1. 18.03.2013 at 10:14 —

    Jeg ser faktisk litt av poenget med den der guffa man kan drikke istedenfor å spise. Ikke alle bryr seg så mye om mat, av en eller annen absurd grunn, og ikke alle HAR mat.

    Det er ikke noe for meg da …

Leave a reply