FeminismeMedia

Hvem skal redde damene?

Videobloggeren Anita Sarkeesian som driver bloggen Feminist Frequency annonserte i fjor at hun ville starte et større prosjekt der hun tar for seg spillindustrien og hvordan spill fremstiler jenter og kvinner i stereotypiske roller. Den 8. mars ble den første videoen i serien sluppet, og den har fått tittelen “Damsel in Distress” og omhandler klisjeen om at kvinner er hjelpeløse og behøver å reddes.

This video explores how the Damsel in Distress became one of the most widely used gendered cliché in the history of gaming and why the trope has been core to the popularization and development of the medium itself. As a trope the Damsel in Distress is a plot device in which a female character is placed in a perilous situation from which she cannot escape on her own and must then be rescued by a male character, usually providing a core incentive or motivation for the protagonist’s quest.

 

Her er hele den første videoen:

 

 

Det kommer flere videoer i serien, så følg med på feministfrequency.com! Hun har mange flere videoer som er verdt å få med seg. Blant annet to om LEGO og deres markedsføringsstrategi om å dytte kjønnsroller på små barn med sine “jentelego” og “guttelego”.

Previous post

Hvorfor feminist: Mer enn bare rettigheter

Next post

Kjappiser 11/3

Veronica

Veronica

1 Comment

Leave a reply