IntroduksjonerMeta

Skepchick.no er her!

Nå har vi endelig fått dratt i gang en norsk versjon av Skepchick! Dette er noe vi har snakket om lenge, og endelig begynner ting å komme på plass. Jeg heter Veronica, og jeg kommer til å administrere den norske Skepchick-bloggen. Marit Simonsen er også med og drifter den, men er ganske opptatt for tiden. Hun kommer nok til å skrive av og til da. Ellers har vi samlet et kjempeflott team på fem personer, i tillegg til Marit og meg. og disse vil bli introdusert etterhvert som de begynner å poste egne innlegg.

Så derfor: litt om meg siden jeg er først ut. Jeg er først og fremst skeptiker, ateist og feminist. Jeg har en mastergrad i fysikk, og er interessert i det meste innenfor naturvitenskap. Jeg kommer til å skrive om ting som ligger nært til mitt fagfelt, men også om andre ting som jeg er opptatt av som blant annet LHBT-relaterte saker. (Jeg hører til på LHBT-spekteret, men kommer tilbake til dette senere.) Jeg er også ganske nerdete, og kommer garantert innom nerde-temaer også. Jeg er veldig glad i science-fiction, og driver å jobber på en bok når jeg har tid, … som ikke er så ofte nå for tiden.

Men nok om meg! Skepchick.no kommer i hovedsak til å handle om temaer fra samfunn og fra vitenskap satt i et kritisk lys. Altså med en god porsjon sunn skepsis. Litt av greia med Skepchick-nettverket er at det er i hovedsak kvinner som skriver, men det finnes også noen menn med. Per nå er det totalt sju blogger i nettverket, hvorav en som er dedikert til LHBTQ-relaterte emner. Det er derfor en ganske bra bredde blant skribentene. Sjekk gjerne ut de andre også om du ikke allerede kjenner til dem. De ligger i menyen øverst på siden.

I tillegg til vanlige blogginnlegg, kommer vi til å adoptere konseptet med “Quickies” fra hovedbloggen. Vi kommer til å kalle dem “Kjappiser”, og de vil bestå av et knippe interessante artikler og blogginnlegg fra andre steder på nettet. Vi tenker å poste en slik hver mandag. I den forbindelse er det flott om leserne kan sende oss tips om interessante ting man finner på nett via kontaktskjemaet vårt. Det kan også brukes om det skulle være andre tips eller spørsmål. Vi håper også dere kommer til å bruke kommentarfeltet aktivt, for litt av poenget er jo diskusjonene. Gleder meg til å skrive her, lese innleggene til de andre, og diskutere med dere lesere.

Så, velkommen tilbake! Sjekk innom ofte eller legg RSS-feeden vår inn i Google-nyhetsleseren din, eller hva enn du måtte bruke.

PS. Noen deler av skepchick.no er enda ikke oversatt ordentlig til norsk. Dette jobber vi med, og det vil bli fikset etterhvert.

Previous post

There is no more story.

Next post

Kjappiser 11/2

Veronica

Veronica

15 Comments

 1. 10.02.2013 at 19:50 —

  Først! Jadaneida. Dette blir gøysomt. Veldig kult å bli spurt om å være med i gjengen!

 2. 10.02.2013 at 20:58 —

  Hurra! Gratulerer og lykke til! :D

 3. 10.02.2013 at 21:00 —

  Hurra!

 4. 10.02.2013 at 21:15 —

  Herlig!

 5. Thomas Ekrene
  10.02.2013 at 23:22 —

  Gratulerer! Har hatt mye glede av den originale Skepchick-sida, håper den lokale avleggeren blir skikkelig bra, lykke til!

  • 11.02.2013 at 00:04 —

   Takk for det!
   Ja, det håper vi også. … og vi håper det blir en gjeng som er med å diskuterer og sender oss tips :)

 6. Lars
  11.02.2013 at 06:57 —

  Dette blir bra. Gleder meg til å følge.

 7. Ken Myrheim
  11.02.2013 at 08:59 —

  Kjempebra! Gratulerer, og lykke til. :)

 8. P.A.
  11.02.2013 at 23:59 —

  Gratulerer! Jeg har store forhåpninger til dette :)

 9. Kenneth
  12.02.2013 at 00:00 —

  Da har jeg lagt siden til i RSS-leseren. Jeg har fulgt skepchick.org en stund og ser frem til et litt mer lokalt perspektiv. Etter hva man ser i media i Norge, så trengs det.

 10. 12.02.2013 at 00:41 —

  Tysen takk for det! Jeg gleder meg til a lese det.

 11. 12.02.2013 at 09:19 —

  ^^ Kjempe! Gleder meg til å lese dette. Lagt til i RSS-haugen (på toppen av haugen, så jeg finner den)

 12. Fem-og-Femti
  13.02.2013 at 09:57 —

  Kult at vi endelig fikk en norsk Skepchick. Det ville virkelig vært for ille om vi skulle fortsette å bli ut-skepchicket av våre naboer i øst mye lengre :D

 13. Anne-Marie
  20.02.2013 at 09:18 —

  Flott at dere lager en norsk versjon av Skepchick! Ser fram til å følge med her framover. :)

Leave a reply